Minnan Blogi

Turvallisuus -Miksi tuomittu ulkomaalainen jää Suomeen?

Lauantai 15.12.2018 klo 8:03 - Minna Reijonen

Valtion tärkeä tehtävä on taata ja turvata maansa kansalaisille turvallisuus.  Turvallisuus on noussut viimeaikoina keskusteluun.

Rikoksesta rangaistaan. Vankiloistakin tulee kustannuksia.

Alkuvuodesta Helsingin Sanomat (7.2.2018) kertoi ulkomaalaisista vangeista kertyvän Suomessa päivittäin laskua jopa 35 000 euroa. Samalla kerrottiin ulkomaalaisten vankien määrän nousseen räjähdysmäisesti jopa 75 prosenttia kymmenessä vuodessa. Kulut ovat siis miljoonia vuodessa.

Lisäksi tulevat vielä oikeudenkäyntikulut.

Miksi tämä on näin? Miksei jokainen maa itse vastaa rikokseen syyllistyneiden kansalaistensa vankilakuluista? Miksi Suomen vankiloissa on näin paljon muiden maiden kansalaisia?

Jokaisen maan tulisi huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisistaan. Suomella ei ole varaa toimia koko maailman sosiaalitoimistona. Mielestäni rikokseen syyllistynyt ja vankilatuomion saanut muun maan kansalainen tulisi poistaa Suomesta omaan kotimaahansa.

Miksei vankilatuomiota voisi kärsiä omassa maassaan? Vuosittainen euromääräinen lasku ulkomaalaisista vangeista on joka tapauksessa Suomessa hyvin merkittävä.

Tästä asiasta tulisi käydä kiihkotonta, asiallista keskustelua. Kyse on yhteiskunnan rahoista ja mihin niitä käytetään. Minä en käsitä, miksi veronmaksajien euroja käytetään tällaiseen tarkoitukseen. Mielestäni on tärkeämpää käyttää euroja oman maamme kansalaisten turvallisuuden lisäämiseen ja hyvinvointiin.

Minna Reijonen, (ps), kansanedustajaehdokas Savo-Karjalasta

( Kirjoitukseni aiheeseen liittyen julkaistu Savon Sanomissa 12.12.2018 )

Avainsanat: turvallisuus, vankila,

Poliisin palveluita ei saa karsia liikaa

Maanantai 10.9.2012 klo 22:36 - Minna Reijonen

  Turvallisuus on perusoikeus. Liika säästäminen uhkaa vaarantaa turvallisuutta Suomessa. Suomesta ei saa tulla Meksikon kaltaista valtiota.

 Meksiko on tunnettu maa huumesotkuistaan. Poliisi aiheuttaa siellä jännitteitä liikenteessä. Onnettomuuspaikalle ei välttämättä haluta virkavaltaa paikalle.

 Kolaritilanne on nopeasti selvitettävä ennen kuin poliisi ehtii paikalle. Ja kuuleman mukaan syykin on selvä. Jos poliisilla sattuu henkilökohtainen rahatilanne olemaan huono, niin poliisi saattaakin vaatia itselleen rahaa liikenneonnettomuudessa mukana olleelta.

 Ja jos rahaa ei  makseta, niin poliisi saattaa kirjoittaa todella isot viralliset sakot.

 Meksikossa poliisien palkka on alhainen ja muuta tuloa on etsittävä. Vastaavantyylisiä kertomuksia kuulee ympäri maailmaa. Nämä ovat pelottavalta kuulostavia asioita ja eivät pelkästään legendajuttuja.

 Suomen tilannetta ei saa päästää tuohon tilaan. Poliisin kuuluu olla tulevaisuudessakin järjestyksentuoja. Kansalaisten turvallisuudesta ei saa tinkiä liikaa siksi, että Kreikkaan riittää meidän euroja.

(kirjoitus julkaistu ViikkoSavo-lehdessä 4.7.2012)

Avainsanat: turvallisuus